Het doel van foam rollen is het herstel van de spieren te versnellen, de mobiliteit te vergroten en knopen of verklevingen te verwijderen. Foam rollen is een vorm van self-myofascial release (Self = zelf doen, Myo = spier, Fascia = bindweefsel, Release = loslaten).
Een do-it-yourself sportmassage voor de spieren die tegenwoordig door veel atleten gebruikt wordt. Hiermee kunnen bepaalde oefeningen beter uitgevoerd worden, omdat de Range of Motion (bewegingsvrijheid) verbetert. Training is daardoor efficiënter.

Foamrollen bij Eindhoven Personal Training Onderrug
Waarom foam rollen?


Foam rollen is noodzakelijk omdat het zorgt voor een betere mobiliteit, flexibiliteit en dus uiteindelijk voor een betere lichaamshouding. Dit is voor iedereen belangrijk, maar vooral voor mensen die hun lichaam zwaarder (gaan) belasten.

Foamrollen bij Eindhoven Personal Training

Quadriceps


Wanneer foam rollen?


Foam rollen kan op verschillende momenten gedaan worden, als onderdeel van de warming-up, tijdens de training, als onderdeel van de cooling-down en bij het voelen van spierpijn.

Foam rollen bij Eindhoven Personal Training

Even doorbijten
Het gebruiken van de foam roller kan de eerste keer pijnlijk zijn, het voelt aan als een zware massage. Hierdoor mag niet worden aangenomen dat het slecht is voor jouw lichaam. Integendeel, het geeft alleen maar aan dat je er juist veel baat bij kunt hebben. Geef er dus niet de brui aan na de eerste keer rollen, maar bouw het rustig op. Doseer dusdanig, dat je gaat ‘wennen’ aan het gevoel.


Kennismakingsaanbieding:


Erwinvanhoorn_04Gratis foam roller bij programma vanaf 24 sessies.
Bij Eindhoven Personal Training is de foam roller niet weg te denken uit het trainingsassortiment. Voor heilzame en merkbare effecten zou eigenlijk iedereen deze ‘wonderkoker’ moeten gebruiken. Daarom krijg jij bij het afsluiten van een programma van minimaal 24 sessies bij Eindhoven Personal Training een goede foam roller cadeau!

Zodat je kunt rollen, waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien, als je de foam roller meeneemt naar de training, kun je al rollen tijdens je warming up en hebben we nog meer ‘quality time’.